Over Formule M

Formule M heeft Maureen Bol als roerganger.

Formule M. Maureen Bol. Foto Corine Nap
Foto: Corine Nap

Maureen heeft een journalistieke achtergrond, is communicatieadviseur bij diverse overheden en webredacteur (inter- / intranet). Zij maakt gebruik van haar schrijfvaardigheid als ook haar communicatieve en journalistieke achtergrond in de productie van leesbare en doelgroepgerichte teksten.

Formule M

In 2011 is zij als zelfstandige gestart. Dankzij het traject van de Kamer van Koophandel voor startende ondernemers, Ik Start Smart, heeft zij haar bedrijf kunnen opbouwen en de nodige commerciële vaardigheden eigengemaakt.

Netwerken

Zij is aangesloten bij het Business Netwerk Betuwe en is vaak te vinden bij diverse Open Coffees en andere netwerkbijeenkomsten in de regio Nijmegen.

SEO

Haar specialiteit is het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten (SEO) en haar kennis van de sociale media. Het verwoorden van andermans passie maakt het werk voor Maureen interessant, vooral als zij zich kan verdiepen in diens expertise en daar zelf veel van kan leren. Kennisoverdracht is dan ook een van de dingen die voor haar belangrijk is.

Werkwijze

Formule M boetseert met teksten, zoekt aanknopingspunten en overeenkomsten in vaak tegenstrijdige informatie en weet in duidelijke en klare taal moeilijke onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek. De vertaalslag van moeilijk taalgebruik in begrijpelijke teksten is haar toevertrouwd. Want haar ruime ervaring in de overheidscommunicatie en de journalistiek hebben haar de nodige vaardigheden opgeleverd. Zij is bovendien een snelle schrijver, die graag ver voor de deadline haar werk voltooit.

Maureen Bol, tekstschrijverPersoonlijk

Het liefst gaat Maureen in zee met mensen, waarmee ze persoonlijk en direct in contact kan staan. Op die manier komt haar sensitieve inlevingsvermogen het beste tot zijn recht. Na het afnemen van een interview of het inleveren van geschreven teksten kan zij aan de slag. Ook kan zij onderzoek doen voor de verdieping van verhalen of de onderbouwing van een betoog.

Motto

Haar levensmotto klinkt als volgt: “Ik denk al schrijvende. Zonder te schrijven kan ik niet denken.” Haar teksten zijn dan ook een weerslag van haar gedachten en denkwerk, waarbij haar intuïtie en gevoel een grote rol spelen.