Over Formule M

Formule M is gespecialiseerd in storytelling en het optimaliseren van websites. In haar opinie is dit een combinatie die zorgt voor een betere vindbaarheid van websites – en daarmee ook van bedrijven en organisaties – op het internet.

Advertentie Formule M

Want dat is toch de eeuwige strijd voor een onderneming: het vinden van klanten en het bereiken van de juiste mensen? Als meubelmaker ben je toch op zoek naar die opdrachtgever die nieuwe tafels en stoelen nodig heeft? Ja toch? Of zit je als winkelier rustig af te wachten tot er iemand binnenkomt om kleding te kopen, terwijl er bij de buren de deur plat wordt gelopen omdat zij met hun advertenties, website en flyers de buurt bestoken met hun aanbod? Nee, dat doe je niet. Je richt op zijn allerminst je etalage mooi in. Zet af en toe een advertentie op de lokale media. En je zorgt ervoor, dat je webwinkel dat jurkje wel kan leveren die de klant niet in de winkel vindt.

Storytelling en SEO

Storytelling

De corebusiness van Formule M is storytelling: het vertellen van bedrijfsverhalen. Meer informatie is te vinden op de website.

SEO

Haar specialiteit is het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten (SEO: Search Engine Optimization) en haar kennis van de sociale media. Het verwoorden van andermans passie maakt het werk voor Maureen interessant, vooral als zij zich kan verdiepen in diens expertise en daar zelf veel van kan leren. Kennisoverdracht is dan ook een van de dingen die voor haar belangrijk is.

Bij Formule M staat Maureen Bol aan het roer.

Formule M. Maureen Bol. Foto Corine Nap
Fotograaf: Corine Nap

Maureen heeft een journalistieke achtergrond, is communicatieadviseur bij diverse overheden en webredacteur (inter- / intranet).
Zij maakt gebruik van haar schrijfvaardigheid als ook haar communicatieve en journalistieke achtergrond in de productie van leesbare en doelgroepgerichte teksten.

Aanbeveling

Formule M

In 2011 is zij als zelfstandige gestart. Mede dankzij het traject van de Kamer van Koophandel voor startende ondernemers, Ik Start Smart, heeft zij haar bedrijf opgebouwd en de nodige commerciële vaardigheden eigengemaakt.

Netwerken

Maureen Bol, tekstschrijver

Zij is vaak te vinden bij diverse Open Coffees en andere netwerkbijeenkomsten in de regio Nijmegen. Bovendien is zij  sinds januari 2018 een van de organisatoren van Open Coffee Nijmegen.

Persoonlijk

Het liefst gaat Maureen in zee met mensen, waarmee ze persoonlijk en direct in contact kan staan. Op die manier komt haar sensitieve inlevingsvermogen het beste tot zijn recht. Na het afnemen van een interview of het inleveren van geschreven teksten kan zij aan de slag. Ook kan zij onderzoek doen voor de verdieping van verhalen of de onderbouwing van een betoog.

Motto

Haar levensmotto klinkt als volgt: “Ik denk al schrijvende. Zonder te schrijven kan ik niet denken.” Haar teksten zijn dan ook een weerslag van haar gedachten en denkwerk, waarbij haar intuïtie en gevoel een grote rol spelen.

Werkwijze

Formule M boetseert met teksten, zoekt aanknopingspunten en overeenkomsten in vaak tegenstrijdige informatie en weet in duidelijke en klare taal moeilijke onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek. De vertaalslag van moeilijk taalgebruik in begrijpelijke teksten is haar toevertrouwd. Want haar ruime ervaring in de overheidscommunicatie en de journalistiek hebben haar de nodige vaardigheden opgeleverd. Zij is bovendien een snelle schrijver, die graag ver voor de deadline haar werk voltooit.

Contact

Ga voor meer informatie of het boeken van een workshop of een opdracht naar de contactpagina.

Scroll naar boven