Diensten » brochures en folders

Tekstbureau Formule M maakt ook folders en brochures.

Brochures en folders

Een paar voorbeelden van brochures:

  • Zoals een aantal folders voor een gemeente in Nederland. Die brochures informeren de inwoners namelijk over projecten in de stad. Of geven voorlichting over wat er allemaal gaande is in de wijk.
  • Verder zijn er brochures gemaakt voor woningcorporatie Habion in Houten. Want Habion geeft graag aandacht aan de diverse projecten van de woningcorporatie. Omdat zij in een vroeg stadium nieuwe bewoners willen vinden voor hun nieuwbouw.
  • Ook bevinden zich onder de opdrachtgevers enkele eenmansbedrijven (ZZP). Omdat zij hun activiteiten willen promoten, hebben zij een flyer of een folder aangevraagd. Te denken valt dan dus aan een beurs, een dienst, een fotoreis of een workshop.

Vraagje: Weet jij het verschil tussen brochure, folder en flyer?

Brochures voor organisaties en bedrijven

Hieronder volgt een greep uit een aantal betrokken organisaties en bedrijven die een brochure en een flyer hebben besteld bij Formule M:

ZZP-ers

  • Stervensbegeleider Barbara Croonen bijvoorbeeld had een flyer nodig. Namelijk voor een beurs in de Stevenskerk van Nijmegen.
  • Peter Laarakker, fotograaf. Omdat Peter mogelijk geïnteresseerden wilde trekken voor zijn fotoreis, had hij een promotiemiddel nodig. Want tijdens die fotoreis naar Andalusië geeft hij een fotografiecursus.

Gemeente

  • De gemeente Amersfoort maakte een aanvankelijk alleen flyer voor het Grote Steden Beleid. Die folder informeert de bewoners over projecten in de wijken Kruiskamp en Koppel. Want deze projecten richten zich op de verbetering van de sociale cohesie en de leefbaarheid in de wijken.
  • Gemeente Amersfoort wilde vervolgens een jaar later een brochure voor het Grote Steden Beleid in andere (prioriteits-) wijken in Amersfoort. Dit keer met aandacht voor sociale projecten, scholen, multifunctionele centra et cetera.

Bedrijf

  • CR Events Roermond bestelde een folder ter promotie vancrea tieve workshops voor bedrijven. In de workshops ontwikkelen medewerkers hun teamspirit. Want zij leren tijdens de training op speelse wijze met elkaar samenwerken. Dus op een andere manier dan gewoonlijk op de werkvloer.

Woningcorporatie

  • Woningcorporatie Habion vroeg om een brochure ter informatie van mogelijke toekomstige bewoners. Habion wilde daarmee de aandacht trekken van een gerichte doelgroep. Want de – op dat moment nog te bouwen – woonboerderij in Leerbroek zou wel een interessant kunnen zijn voor deze specifieke groep.
  • Habion verzocht Formule M bovendien een tekst voor de website te schrijven. Over de bouw van woonzorgcentrum De Wulverhorst in Oudewater.

Brochures en folders

Barbara Croonen: flyer

De Uilvlinder p1
De Uilvlinder folder p2

De opmaak is van de opdrachtgever. Tekstbureau Formule M is zuiver en alleen verantwoordelijk voor de redactie op de tekst. Natuurlijk geheel in samenspraak met de opdrachtgever.

Fotograaf Peter LaarakkerFolder Peter Laarakker p1

Folder Peter Laarakker p2

Tekstbureau Formule M is verantwoordelijk voor de eindredactie op de aangeleverde tekst. De fotograaf heeft er overigens uiteindelijk voor gekozen zelf zorg te dragen voor de opmaak van de flyer. Verder is er dus geen vormgever in de samenwerking betrokken.

Gemeente Amersfoort

brochures gemeente Amersfoort: Folder Kruiskamp Koppel Amersfoort projecten Grote Stedenbeleid
Wijkontwikkeling Kruiskamp Koppel
brochures gemeente Amersfoort: Plattegrond Kruiskamp Koppel Amersfoort projecten Grote Stedenbeleid
Kruiskamp Koppel, Amersfoort

Brochures voor woningcorporatie Habion, Houten

Brochures Habion: o.a. over woonboerderij Leerbroek
Woonboerderij
Webtekst Habion overbouwproject De Wulverhorst in Oudewater
Woningzorgcentrum

Tekstbureau Formule M heeft op aanwijzing van woningcorporatie Habion de tekst geschreven en geredigeerd. De opmaak is de verantwoordelijkheid van de vormgever van de woningcorporatie.

CR-Events Roermond

brochures CR Events: buitenkant flyer
Flyer creatieve workshops
Brochures CR Events: binnenkant flyer
Promotiefolder

In samenwerking met de vormgever en de opdrachtgever is de tekst voor deze folder tot stand gekomen.

Gemeente Amersfoort: Grote Steden Beleid

Grote Stedenbeleid Amersfoort boekje (brochures)
Grote Steden beleid Amersfoort

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven