Tekstschrijven » Interview

Interview: een vraaggesprek, waarbij de onderste steen naar boven gehaald wordt en er een duidelijk verhaal ontstaat.

Aan de hand van een interview schrijft Formule M teksten blogs, persberichten, artikelen, brochures, webteksten, folders of andere tekstuele uitingen. Het vraaggesprek is dus de basis voor veel teksten.

Ervaring

Als freelancejournalist heeft Formule M daar ervaring mee opgedaan, maar ook als communicatieadviseur. Belangrijk in het vraaggesprek is dan ook het persoonlijke contact, waarbij intuïtie, gevoel, medeleven en compassie helpen bij het vinden van de juiste toon van een tekst. Zodat de woorden doelbewust u of elke andere lezer aanspreken.

Interview

Het interview is dus de basis voor veel teksten. In een vriendelijk vraaggesprek – waarbij kritische vragen niet geschuwd worden – wordt veel duidelijk  wat voorheen nog niet aan het licht is gekomen. Vaak weten mensen wel wat ze willen vertellen, maar weten ze niet hoe ze het moeten overbrengen. De antwoorden op vragen dan kunnen richting geven, een “aha-Erlebnis” produceren en soms verrassende conclusies opleveren.

Schrijven

Laat daarna het schrijven over aan de tekstschrijver, die kneedt, boetseert en modelleert met taal. Formule M is gewend snel te schrijven, de tekst enige tijd opzij te leggen, daarna over te lezen en de laatste correcties aan te brengen. Pas na een gedegen redactie is het stuk klaar voor publicatie of om te versturen.

Correctie

Publicatie van een blog, artikel of andere tekst gebeurt pas, nadat er goedkeuring is gegeven. Ruim van tevoren krijgt je het product onder ogen voor de laatste inhoudelijke wijzigingen.

Voorbeelden van interviews

Vraag een interview aan
Klik hier voor meer info

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven