Over Formule M » Veel gestelde vragen aan tekstbureau Formule M

De veel gestelde vragen (FAQ) komen van opdrachtgevers, prospects en uit het netwerk van tekstbureau Formule M. We hebben ze op deze pagina bij elkaar gebracht. Wil jij ook weten waar je aan toe bent als je ons inhuurt? Lees dan vooral verder.

De veel gestelde vragen

Rode blokjes met daarop witte letters FAQ met daaraan verbonden een computermuis.

Wat voor teksten schrijf je?

Tekstbureau Formule M schrijft teksten die voor iedereen te begrijpen moeten zijn. Het liefste vermijden we vaktaal en jargon of leggen we specialistische termen uit. Blogs, webteksten, flyers of sociale media posts zijn duidelijk en helder geschreven. Geen Jip en Janneke taal – want de lezers zijn geen kleine kinderen – maar wel kort en krachtig. Formule M schuwt daarbij mooi taalgebruik niet. Maar maakt gebruik van beelden, metaforen en geeft kleur aan verhalen. Dat doen we met persoonlijke invalshoeken van geïnterviewden. We zoeken naar anekdotes, speciale, grappige en onderscheidende details. Zo krijg je verhalen met een twist. Tekstbureau Formule M boetseert met woorden. Kneedt en vormt tot een gewenst resultaat.

Infographic Schrijf Begrijpelijke Teksten. Hou het kort, trek aandacht, let op je doelgroep, gebruik beeld, schrijf actief, bied waarde, vermijd Jip en Janneke taal en jargon.

Heb je een specialiteit?

Ja. Formule M is gespecialiseerd in:

  • storytelling
  • vindbare teksten (Search Engine Optimization (SEO))
  • sociale media posts
  • teksten voor het internet (webteksten)

We vinden het heerlijk om in moeilijke onderwerpen te duiken, onderzoek te doen en aan de buitenwereld duidelijk te maken waar het om draait.

Tips voor storytelling infographic.

Voor wie schrijft tekstbureau Formule M?

Tekstbureau Formule M heeft gemeentes, ondernemers / zzp’ers, MKB, horecagelegenheden en diverse overheden, zoals Politie, Defensie en Rijkswaterstaat als opdrachtgevers. Kijk voor meer informatie op deze webpagina.

Ben je in te huren als copywriter?

Nee.

Tekstschrijver storyteller B1 tekst

Formule M profileert zich als tekstschrijver / storyteller / B1 tekstschrijven. Niet als copywriter.

Informeren en kennis weggeven

De laatste schrijft namelijk vooral om reclame te maken. Formule M informeert vooral. Geeft kennis weg. En laat op die manier zien wat de specialiteit van de opdrachtgever is. Op zich is dat ook reclame, maar zonder de direct aansporende manier om te verkopen.

Gunfactor

Want wij gaan ervan uit dat klanten van opdrachtgevers kiezen voor het bedrijf, omdat zij de expertise van de onderneming zien en vertrouwen krijgen in de kennis en kunde. De gunfactor is daarbij een belangrijke speler: de klant kiest omdat hij of zij de klus gunt aan het gekozen bedrijf.

Hoe gaat Formule M te werk?

Voor het schrijven van een tekst gaat er altijd een goed gesprek aan vooraf. Dat kan in de vorm van een interview zijn of aan de hand van een vragenlijst. Daarna gaan we op onderzoek uit naar meer informatie. Foto’s kunnen daarbij helpen of ander beeldmateriaal.

Creatief boetseren en kneden van de tekst

De creatieve slag komt tijdens het schrijven. Dan begint het “boetseren en kneden”. Zodra de concepttekst klaar is, leggen we hem voor aan de opdrachtgever. Die kijkt of de inhoud klopt. Aan de hand van het schrijven komen vaak ook ideeën naar boven voor aanvullend beeldmateriaal, zoals collages die met Canva gemaakt kunnen worden of infographics. Eventueel na goedkeuring plaatst Formule M de tekst op de website, in berichten op sociale media of maakt er een flyer, brochure of folder van.

Neem je alle opdrachten aan?

Nee. Als een opdracht niet past, verwijzen we door naar andere tekstschrijvers. We hebben veel schrijvers in ons netwerk. Allemaal met een eigen expertise. Dus, mocht je een opdracht hebben die niet past bij Formule M, neem dan toch contact op. Want dan sluizen we je door naar een ander.

Geef je ook advies?

Ja. Voor kleine vragen kun je altijd mailen, bellen of aankloppen. Die beantwoorden we zo. Voor moeilijkere vragen kijken we naar ons netwerk of iemand daar antwoord op kan geven. Voor “grotere” vragen – waar veel werk bij komt kijken om een goede oplossing te bieden – maken we nadere afspraken en sturen we een offerte.

Wat is het tarief van tekstbureau Formule M?

Dat hangt af van de opdracht. Formule M werkt op projectbasis. Aan de hand van de opdracht maken we altijd een offerte op waarin precies staat vermeld hoeveel het allemaal gaat kosten. We gaan ook altijd pas aan het werk na ontvangst van een ondertekende en goedgekeurde offerte.

Wil je iets toevoegen aan deze veel gestelde vragen?

Staat jouw vraag niet in deze rubriek veel gestelde vragen? Stel ze gerust!

Neem contact op als je nog meer vragen hebt voor de FAQ’s

Dit waren de FAQ’s van tekstbureau Formule M. Het zou zo maar kunnen dat jouw vraag er niet tussen staat. Als je meer wilt weten kun je altijd contact met ons opnemen. Dan kan via de contactpagina. Daar kom je als je op deze rode knop drukt. Je kunt bellen, mailen, via social media contact zoeken of een briefje schrijven en op de post doen. Laat maar snel iets van je horen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven