Waarom Formule M?

Waarom Formule M?

Dat vraag je jezelf misschien af.

Waarom Formule M. Maureen Bol (foto: Ester Ammerlaan)
Vanwege Maureen Bol natuurlijk!

Indien Tekstbureau Formule M net als elk ander tekstbureau zou zijn, zou ze kunnen verkondigen: “Ik schrijf fantastische teksten. Ze lezen gemakkelijk, ze zijn duidelijk en begrijpelijk. Huur je mij in om voor je te schrijven?”

Verbinding

Maar Tekstbureau Formule M is anders: in alles wat ze doet, zoekt ze namelijk naar de verbinding. “Ik geloof in het denken in rode lijnen. Dat doe ik al van kinds af aan. Zo heb ik mijn studie gekozen, waar aan het eind mijn hele studie bij elkaar gebracht werd in de scriptie. Zo is mijn carrière verlopen die mij uiteindelijk ertoe bracht zelfstandige te worden, zodat mijn expertise, kennis en kunde volledig tot bloei konden komen.”

Formule M verbindt door het blijven stellen van vragen, het onderzoeken, het speuren naar overeenkomsten eerder dan naar verschillen, het duidelijk verwoorden van de kern van de boodschap. En het schrijven voor de lezer, want die wil je bereiken met je teksten. Zij boetseert met woorden en daar komen toevallig ook nog goede teksten uit.

Ook toe aan een duidelijke, begrijpelijke en heldere tekst? Bel of mail dan.

Meer informatie nodig?

Lees dan even verder:

Waarom Formule M?

Formule:

  • Je  weet wel: chemische recepten, wiskundige en natuurkundige berekeningen. Nee, tekstbureau Formule M is daar niet in thuis. Maar zij kan wel moeilijke materie in begrijpelijke taal verwoorden.
  • De formule, waarmee heksen aan de slag gaan? Nee. Ik kan wel heksen, maar niet toveren. Ik ga aan de slag met jouw informatie en daar maak ik een goed verhaal van. Dat brengt mij tot slot op de formule van “formuleren”.

M:

  • Tekstschrijver Maureen Bol, tekstbureau Formule MNee, die letter staat niet voor die bekende “M” in James Bond, alhoewel deze “M” wel technisch en praktisch is aangelegd. “M” staat voor “Maureen”, want Maureen Bol is de kapitein aan het stuurwiel van het schip, dat tekstbureau Formule M heet.
  • De combinatie “Formule M” is ook gekozen, vanwege de link met de Formule 1. Omdat tekstschrijver “M” dol is op snelheid, maar ook snel is in haar werk.

Vraag een interview aan