Pinterest

Pinterest gebak

Op Pinterest verzamel je beeldmateriaal (“pins”) op “borden”. En jij kunt de borden verdelen in verschillende categorieën, bijvoorbeeld naar het interessegebied waar aandacht aan wordt besteed op dat bewuste prikbord.

Wat kun je allemaal met Pinterest?

Volgen

Je kunt andermans borden volgen, net zoals je volgers jouw borden kunnen volgen. Je kunt er ook voor kiezen het hele account van anderen te volgen in plaats van alleen de prikborden.

Pinnen

Het individuele beeldmateriaal kun je op je eigen borden “pinnen”, als je vindt dat het past binnen het thema van je prikbord. Andersom geldt hetzelfde: anderen kunnen jouw materiaal tonen op hun borden. Zo verspreidt zich het beeldmateriaal, maar ook de informatie en de bijbehorende link die bij het plaatje of filmpje hoort.

Zoekfunctie

Verder kun je op interessegebied op zoek gaan naar plaatjes, infographics of bewegend beeld, die op hun beurt linken naar een website waar vaak de rest van het verhaal op terug te vinden is, dat past bij het plaatje. Dat betekent, dat via de publicatie van jouw beeldmateriaal je gemakkelijk anderen naar je website kunt leiden. Ook kun je zelf op zoek gaan naar bruikbare informatie.

Pin voor PinterestPinterest voor je bedrijf

Lees voor meer uitleg over dit platform en de inzet ervan voor zakelijk gebruik de volgende blogs:

Wellicht is de informatie die in de blogs gegeven wordt al voldoende om op weg geholpen te kunnen worden op dit sociale media netwerk.

Zakelijke pagina

Net als op Facebook, Googleplus en LinkedIn kun je twee soorten pagina’s onderscheiden: de persoonlijke en de zakelijke pagina’s.

Instructie

Dat laatste kan voor sommige mensen ingewikkeld zijn. Voor vragen kun je altijd terecht bij tekstbureau Formule M. Het is mogelijk in een korte instructie helderheid te krijgen in het gebruik van dit interessante social media platform.

Contact

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven