Tekstschrijven » storytelling » Bedrijfsverhaal ook handig voor MKB

Bedrijfsverhaal ook handig voor MKB

whisky bedrijfsverhaal

Een bedrijfsverhaal bestaat uit meer dan alleen de tekst op de webpagina Over Ons. Alles wat op de bedrijfswebsite staat, wat verschijnt op de blogpagina en op social media of zelfs je advertenties in de papieren media of op Google laten zien waar het bedrijf voor staat.

Daarom hieronder een korte uitleg over wat tekstbureau Formule M verstaat onder de noemer “storytelling” en “bedrijfsverhaal”.

Bedrijfsverhaal

Storytelling kan er voor zorgen, dat een hele reeks aan berichten en publicaties hét bedrijfsverhaal vormen die het gezicht en de identiteit van een organisatie bepalen. Denk maar aan de reclamecampagnes van bekende bedrijven op televisie, social media of op de radio.

Storytelling

Storytelling is dan ook een manier voor onder andere marketeers om bedrijfsverhalen te vertellen. Maar ook voor jou is het mogelijk om de interesse te wekken van mogelijke klanten. Gewoon. Door te laten zien wat je doet, wie er werken in het bedrijf, hoe jullie werken en wat jullie drijft.

En ook waarom jouw klanten, afnemers en opdrachtgevers zo tevreden over jouw bedrijf zijn. Laat hen eens een keer vertellen wat ze zo mooi vinden aan jouw product of dienst. Je kunt je wat dat betreft geen betere ambassadeurs wensen.

Hoe pas je storytelling het beste toe in je bedrijfsverhaal?

Het liefste pas je storytelling toe in je bedrijfsverhaal met een flinke vleug fantasie, een grappige of ludieke invalshoek, maar vooral met een goed verhaal. De reclame kent daarvoor verschillende voorbeelden die tot inspiratie kunnen leiden.

Je kunt natuurlijk ook de hulp inroepen van Tekstbureau Formule M. Want die interviewt bijvoorbeeld opdrachtgevers en medewerkers of verzamelt informatie over jouw bedrijf. Aan de hand van de informatie schrijft zij een pakkend verhaal of verschillende interessante verhalen of korte berichten.

Ja, ook korte berichten. Want ook je berichten op social media werken mee aan het vertellen van je bedrijfsverhaal.

Is storytelling interessant voor jouw bedrijf?

Wat denk je. Is storytelling interessant om in te zetten voor jouw bedrijf? Want als je meer wilt weten en voorbeelden wilt zien, kun je hier meer lezen over storytelling en bedrijfsverhalen. Of neem contact op met Formule M voor meer informatie of een offerte.

Bedrijfsverhaal

Je kunt bovendien meer informatie over storytelling krijgen op deze websites en in de volgende blogs:

Ik wens je veel leesplezier.

Bedrijfsverhaal Op Twitter Voorbeeld

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven