Instructie in sociale media

Instructie sociale mediaInstructie in het gebruik van Twitter, Facebook, LinkedIn, Googleplus of Mailchimp is onontbeerlijk voor een goede inzet van de social media strategie. Formule M geeft 1-op-1 instructie, neemt je bij de hand en zoekt naar datgene wat het beste bij jou past.

Ik hoor je al denken: “Moet ik dat allemaal kunnen?” Het antwoord is: “Nee, kies er eentje uit. Dat wat je het beste lijkt af te gaan. Probeer ze allemaal een keer uit, maar kies vooral voor datgene wat bij je past.”

Twitter

Ben je iemand van weinig woorden? Denk dan als eerste aan Twitter. In slechts 140 tekens je boodschap overbrengen is en blijft een uitdaging. Gelukkig mag je je geschreven tekst combineren met beeldmateriaal:twitterbutton

  • video
  • foto’s
  • links naar artikelen of blogs
  • links naar websites
  • grafieken
  • “infographics”

Twitter is een vluchtig medium. Wil je je boodschap bij veel mensen laten doordringen, is het belangrijk je boodschap vaak te herhalen. Liefst in net iets andere bewoordingen of met ander beeldmateriaal. Voor de mensen die je berichten wel vaker zien en voor al die anderen die af en toe een keer kijken wat er te beleven valt.

Facebook

Facebook leent zich vooral voor informele uitwisseling van informatie over je persoonlijk leven. Het is niet voor niets, dat de “volgers” op Twitter “volgers” heten en dat ze op Facebook “vrienden” worden genoemd. Wil je op:logo facebook

  • vrienden maken?
  • persoonlijk je bedrijf en jezelf voor het voetlicht brengen?
  • je leven delen met anderen?

Dan is Facebook je op het lijf geschreven. Ook hier geldt, dat de kracht van de herhaling – steeds met een andere draai in je boodschap – je vrienden kan blijven boeien. Engagement, sociaal medeleven en inlevingsvermogen zijn een vereiste voor dit medium. Zo bereik je je doelgroep het best.

GoogleplusGoogleplus

Googleplus is belangrijk voor de indexering in de zoekmachine: het helpt bij een goede vindbaarheid van jou en jouw bedrijf. Dit platform ziet eruit als dat van Facebook, maar werkt anders. Op Googleplus geef je geen “likes” of “retweet” je berichten niet, zoals op Facebook of Twitter. Je geeft berichten een G+ als je ze interessant vindt en je deelt je volgers in in kringen. Zo kun je doelgroepgericht zenden. Maar ook op Googleplus is het belangrijk je sociaal op te stellen. Doe mee aan de discussies, volg bepaalde groepen die passen bij je interesse, sluit je aan bij die groepen.

LinkedIn

LinkedIn is voor mij mijn rolodex en een steun voor mijn geheugen. Tijdens het netwerken ontmoet ik legio mensen met wie ik uitgebreid spreek en die in de toekomst wellicht iets voor mij zouden kunnen betekenen of andersom. Dankzij LinkedIn blijf ik op de hoogte over deze mensen, vanwege de berichten die ze daar posten. Ik kan zien waar ze werken of gewerkt hebben en ik kan, dankzij mijn mailbox op LinkedIn, zien waar ik ze ontmoet heb.

Dit kan ik allemaal, omdat ik iedereen uitnodig via een persoonlijk mailtje in plaats van via de automatische optie van LinkedIn voor het linken met anderen. Omdat de meeste banen en opdrachten nog altijd via LinkedIn te vinden zijn, is dit sociale platform voor mij onontbeerlijk. Iedereen die professioneel bezig is, moet eigenlijk op LinkedIn aanwezig zijn. Actief of passief. Liefst actief natuurlijk, want zo blijf je in beeld.

MailchimpMailChimp

Een andere manier om in beeld te blijven, is het versturen van een nieuwsbrief. Er zijn meerdere methoden om een nieuwsbrief te maken en te verzenden. MailChimp is er eentje van. Heel handig, omdat MailChimp ook meteen zorgt voor het versturen van je mailing naar Facebook of Twitter. Zo weten ook de mensen die niet geabonneerd zijn op je nieuwsbrief, dat er weer eentje is uitgekomen. Handig!

De inrichting van MailChimp lijkt in eerste instantie wellicht ingewikkeld, maar zodra je een keer gezien hebt hoe het werkt… En daar kan tekstbureau Formule M bij helpen!

Instructie nodig?

Moeite met het opzetten van je accounts, profielen of gewoon in de omgang met Twitter, Facebook, LinkedIn, Googleplus of MailChimp? Neem contact op met Formule M voor instructie in bovenstaande sociale media. Aan de hand van een stappenplan, een checklist, doorloop je stap voor stap het proces en al gauw blijkt dan, dat het allemaal toch niet zo moeilijk is.

Workshops

Ook is het mogelijk in een grotere groep een workshop te boeken. Dat kan over sociale media gaan, het inzetten van MailChimp voor het maken en versturen van een nieuwsbrief of over het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten die een website of een webpagina beter vindbaar maken op het internet en in de zoekmachines (SEO).

Vraag een offerte aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + 18 =